A Modern Rustic Studio Within a Colonial Home.

This home studio was a gut renovation. We raised the roof in the maids’ rooms above the garage. Layered materials, such as a reclaimed barn wood beam, brick , and walnut wood were carefully chosen to compliment the home's Colonial architecture, but still give a warm, modern feel. The large space is divided into different areas by strategically placed custom bookcases which define spaces while maintaining an "open" feel. We were able to fit a conference room, materials library, administrative area, bathroom, and a reading nook into 550 sq. feet!



The Moroccan Inspired wallcovering, the modern "colonial" sconces and the interesting resin table draw the eye to the back of the space.

Layers of materials: A reclaimed barnwood beam, brick , walnut wood and patterned carpet and wallcovering add warmth.